Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on nyrkkeilyn harrastamista ilman kilpailullisia tavoitteita. Kuntonyrkkeily alkoi kehittymään 1980 luvun lopulla ja varsinainen läpimurto tapahtui 1990 luvun alkupuolella, jolloin lajin suosio alkoi naisten kuntonyrkkeily innostuksen myötä. Tällä hetkellä kuntonyrkkeily on erittäin suosittu kuntoilumuoto miesten sekä naisten keskuudessa. Viime vuonna (2013) Helsingin Sanomissa oli vertailussa eri kuntourheilulajien keholle tuomaa rasittavuutta ja kehittyvyyttä. Kuntonyrkkeily sijoittui listalla ykköseksi monipuolisuutensa ja tehokkuutensa vuoksi!

kuntonyrkkeily-2x-331

Suurin viehätys kuntonyrkkeilyn harrastamiselle onkin tuo harjoittelun monipuolisuus ja tehokkuus. Kuntonyrkkeily kuormittaa kehon lihas- ja hermojärjestelmää sekä sydäntä ja verenkiertoelimistöä hyvin monipuolisesti. Tekniset vaatimukset liittyvät siihen tavoitteeseen, että harjoittelusta saadaan oikean tekniikan avulla nautittavaa liikuntaa. Harjoittelun vauhdikkuus, vaihtelevuus ja tekninen haastavuus auttavat unohtamaan tehokkaasti arkipäivän murheet. Harrastaminen ei tähtää ottelemiseen, vaan vastustajina toimivat harjoitussalin pistehansikkaat ja säkit.

potkunyrkkeily-2x-222

Kuntonyrkkeily tarjoaa kunnon kohottamisen sekä motorisen oppimisen lisäksi myös sosiaalisia suhteita. Monet harjoitteista tehdään pareittain ja usein kannustetaan harjoittelemaan eri ihmisten kanssa. Harjoittelun myötä tutustuu uusiin ihmisiin ja salilla vallitseva positiivinen ilmapiiri on osa sosiaalista hyvinvointia.

Kuntonyrkkeily sopii erittäin hyvin istumatyöntekijöille, jotka kärsivät niska- ja hartiaseudun jäykkyydestä ja kiputiloista.

Tervetuloa mukaan tehokkaan, monipuolisen ja hauskan harrastuksen pariin!

Lähde: Suomen Nyrkkeilyliitto, kuntonyrkkeilyn terveysprofiili

kuntonyrkkeily-2x-080